Közélet

Durva fenyegetés éri Ukrajnában a magyarokat

A kárpátaljai magyarok telefonjaira fenyegető üzenetek érkeztek a Telegramon, melyekben arra szólították fel őket, hogy távozzanak Ukrajnából.

Fenyegető üzeneteket kezdtek kapni a Kárpátalján élő magyar származású ukrán állampolgárok – közölte a TSN tévécsatorna február 26-án. „Kárpátalján magyar származású ukránoknak üzeneteket küldtek, hogy távozzanak Ukrajnából” – áll a TSN Telegram-csatornán megjelent üzenetben.

Hooded,Cyber,Crime,Hacker,Using,Mobile,Phone,Internet,Hacking,In
Fotó: wee dezign

Feltételezhető, hogy az üzeneteket ukrán nacionalisták küldik azzal a céllal, hogy etnikai viszályt váltsanak ki. Az üzenetek, amint a tévécsatorna megjegyzi, kazahsztáni, kirgizisztáni, bosznia-hercegovinai mobilszolgáltatók számából származnak.

A karpat.in.ua portal szerint, az ukrán Dezinformációellenes Központ az közölte:

Ez egy újabb orosz provokáció, amelynek célja, hogy az »ukrán nacionalisták« fenyegetéseinek látszatát keltse az ukrajnai magyarokkal szemben, hogy etnikumok közötti ellenségeskedést szítson az ukránok és a magyarok között.

A központ kér mindenkit, hogy az ilyen üzenetek érkezésekor blokkolja a felhasználót, akitől az SMS jött, és forduljon a kiberrendőrséghez.

 

üzenet Ukrajna fenyegető orosz-ukrán háború magyarok
Kapcsolódó cikkek