Közélet

Vér és nász: a háború miatt bevezetik az online esküvőt Ukrajnában

A fronton harcoló katonák ritkán találkozhatnak szeretteikkel. Az online esküvők bevezetésével számukra sem elérhetetlen a boldogító igen.

Az orosz–ukrán háború miatt a közeljövőben számos változás történik az ukrán közigazgatásban. A Gyija nevű portálon például hamarosan megjelenik majd a videóhívásban megköthető online esküvő lehetősége – közölte Mihajlo Fedorov miniszterelnök-helyettes, digitális átalakulásért felelős miniszter a televízióban – írta meg a Kárpáti Igaz Szó.

Diia,App,On,Smartphone,Screen.,Ukrainian,Words,Seen,On,Photo
online esküvő Ukrajna
A Gyija portálon keresztül van lehetőség az online esküvőre.
Fotó: Shutterstock

Azt tervezzük, hogy a közeljövőben lehetővé tesszük az online házasságot. Lehetőség lesz a Gyiján keresztül egyszerűen összeházasodni, videón keresztül

– mondta Fedorov.

A miniszterelnök-helyettes nem közölte az új szolgáltatás részleteit, azonban hangsúlyozta, hogy ez nagyon hasznos funkció lesz a katonák számára, akik szolgálati helyük elhagyása nélkül köthetnek házasságot. Kiemelte, hogy ez a lehetőség egyedülálló lesz az egész világon.

Fedorov a szolgáltatás biztonságával kapcsolatban elmondta, hogy több hitelesítési szakaszt fog tartalmazni, így el tudják kerülni a visszaéléseket.

A tárcavezető azonban azt is hozzátette, hogy az alkalmazásban nem tervezik sem az online behívók kézbesítését, sem pedig az online szavazást a választásokon.

Tervezik ellenben a páciensek online fiókjának létrehozását, hogy ennek segítségével az emberek gyorsan tájékozódhassanak az orvosi időpont egyeztetésekor az orvosi rendelés során, illetve a receptekről és így tovább.

Szintén szerepel a közeljövőre vonatkozó tervek között az online autóvám-kezelés funkció is.

Olcsó lakodalom a hét közepén – így alakul át az esküvőipar az áremelkedés miatt

Magyarországon az elmúlt években kialakult, hogy az esküvői helyszínek nem adtak hosszú távú árajánlatot a kiszámíthatatlan áringadozások miatt, ez most megfordult, csak az árajánlat mellé hozzáteszik, hogy érvényesíteni fogják az esetleges áremelést. A házasulandó párok közül pedig egyre többen tartanak lakodalmat hét közben, hogy jobb árakat kapjanak a helyszínektől.

 

 

videóhívás Mihajlo Fedorov orosz-ukrán háború esküvő
Kapcsolódó cikkek