Hét ember, köztük három gyerek halt meg egy benzinkút elleni orosz dróntámadásban a kelet-ukrajnai Harkiv városában – közölte szombaton a regionális kormányzó a The Guardian tudósítása szerint. 

Ukrainian emergency personnel douse water to extinguish flames as they work at the site of a drone attack in Kharkiv, early on February 10, 2024. Seven people, including three children, were killed Saturday in a Russian drone attack on the city of Kharkiv in eastern Ukraine, the regional governor said. "Unfortunately the death toll from the occupiers' attacks on Kharkiv has risen to seven," Oleg Synegubov said on the Telegram social network. "Among them are three children: 7, 4 years old and a baby about six months old." (Photo by SERGEY BOBOK / AFP)
Fotó: Szergej Bobok / AFP

Sajnos a megszállók Harkiv elleni támadásainak áldozatainak száma hétre emelkedett

– mondta Oleg Szinegubov a Telegram közösségi oldalán. Köztük három gyerek van: hét-, négyéves és egy körülbelül hat hónapos baba.

A péntek késő esti támadás során égő üzemanyag fröccsent a közeli házakra, így legalább 50 embert kellett evakuálni – mondta korábban Igor Terekov, Harkiv polgármestere. Az ellenséges iráni gyártmányú drónok eltaláltak egy benzinkutat, aminek következtében az égő üzemanyag kiömlött, és 14 lakóház égett le – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a tűz széles területen ég. A tűzoltók és a mentők egész éjszaka azon dolgoztak, hogy megbirkózzanak a légicsapás következményeivel, eloltsák a tüzet, és eltakarítsák a törmeléket – közölték a hatóságok.

Az ukrán légierő közölte, hogy a légvédelem és a drónvadászok mobil csoportjai 23-at lőttek le a 31 orosz indítású drónból, amelyek Harkiv és Odessza régiót vették célba.