Orbán Viktor szerda éjszaka Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel, majd Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel folytatott kétoldalú megbeszélést Brüsszelben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor Brüsszelben. 
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor a csütörtöki uniós csúcstalálkozó előkészítése keretében tárgyalt az olasz és a francia vezetővel – áll a közleményben.

A kormányfő ezen kívül megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel is, előtte a belvárosban tüntető gazdákkal találkozott, akikkel arról beszélgetett, hogy az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára.

A Politico közben arról írt, hogy az uniós vezetőknek elege van a magyar miniszterelnök egyszemélyes show-jából. Megemlítették azt is, hogy Orbán kihagyta az uniós vezetők szerda esti vacsoráját, néhány személyes találkozón azonban részt vett, az olasz miniszterelnökkel és a francia elnökkel is beszélt.

Kormányinfó lesz holnap az EU-csúcs előtt, rendkívüli bejelentés lehet

A csütörtöki kormányinfón választ kaphatunk arra, hogy a kormány milyen stratégiával utazik Brüsszelbe az uniós csúcsra.