Közélet

Libanoni páncéltörő rakéta talált el egy civil épületet

Egy libanoni határhoz közeli településen ért rakétacsapás egy házat, a támadás a Hezbollah uralta terület felől érkezett. Állítása szerint a terrorszervezet határmenti csapásokkal támogatja a Hamász harcát.

Páncéltörő rakéta talált el egy házat Metulában, közel a libanoni határhoz – írja a héber nyelvű sajtó. A Hezbollah terrorszervezet közlése szerint ezzel és hasonló támadásaikkal támogatják a Hamászt az Izrael elleni harcában.

Hezbollah fighters exercise in Lebanon
A Hezbollah határmenti támadásokkal támogatja a Hamász gázai harcát Izrael ellen.
Fotó: Marwan Naamani / dpa

Az északi határhoz közeli városokból már javarészt kiürítették a civil lakosságot, mégis elszórva még akadnak területek, ahol a helyiek még nem hagyták el otthonaikat és érhetik őket támadások a Hezbollah tagjaitól – írja a The Times of Israel. 

A Hezbollah páncéltörő rakétája egy civil házat talált el, szerencsére áldozatokról nincs hír.

Az északi határhoz közeli városokból nagyrészt kiürültek a civilek október 8-a óta, amikor a Hezbollah vezette erők napi támadásokat indítottak a határ menti izraeli közösségek és katonai állások ellen.

Az izraeli hadsereg (IDF) közlése szerint katonáik újabb fegyverkészletet foglaltak le Hán Júniszban. Az Egoz egység katonái a korábban Hamász által birtokolt épületben razziáztak és aknavetőket, harci felszereléseket, földalatti hadviselési eszközöket, nagy hatótávolságú rakétákat és egy 9K111 Fagot rakétát is találtak. Ezekkel a fegyverekkel kell felvennie a harcot az IDF-nek a Gázai övezetben.

Izrael és a Hamász harcának még nincs vége, ugyanis Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerda este a helyi televíziókban is közvetített nyilatkozatban elutasította a Hamász tűzszüneti és túszelengedési alkuját. Az izraeli miniszterelnök sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a Hamászra folyamatosan katonai nyomást kell gyakorolni az általa a Gázai övezetbe túsznak elhurcolt izraeliek szabadsága érdekében. 

 

izraeli háború libanoni határ Izrael Hezbollah
Kapcsolódó cikkek