Jogos kérdésnek nevezte Hillary Clinton a Joe Biden amerikai elnök életkorával kapcsolatos aggodalmakat. A volt first lady azzal folytatta az MSNBC műsorában, hogy érdemei miatt áll Biden mellett. Clinton jó pártkatonaként azért megjegyezte, hogy Donald Trump csak három évvel fiatalabb, mint Joe Biden – írja cikkében a Magyar Nemzet.

Fotó: AFP

Hillary Clinton megjegyzése akkor hangzott el, amikor Bill Clinton volt elnök vezető stratégája, James Carville arról beszélt, hogy a Fehér Háznak kevés bizalma van Biden elnökben, miután visszautasított egy interjút a Super Bowl, vagyis az amerikaifutball-bajnokság döntője előtt. Carville, aki régóta demokrata párti, a CNN-nek fejtette ki a véleményét a helyzetről.

Ezekben az órákban van a legnagyobb tévénézettség egész évben, aznap lehetőséged nyílik egy 20-25 perces interjúra, te pedig visszautasítod? Ez egyfajta jele annak, hogy a stáb nem bízik benned, vagy te magad nem bízol a stábban. Ezt nem lehet másképp értelmezni

– mondta James Carville. A hét elején Paul Begala, Bill Clinton egykori stratégája és a CNN politikai kommentátora is elismerte, hogy Robert Hur különleges ügyész jelentése Biden egészségügyi állapotáról szörnyű volt a demokraták számára, amit tovább fokozott Joe Biden reakciója.

Eközben Jill Biden first lady szombaton nevetséges magyarázatot adott arra, hogy Joe Biden miért felejtette el a Robert Hur különleges ügyésznek adott interjújában fia, Beau halálának évét. A first lady élesen bírálta az ügyészt, mondván, hogy a gyászt használta fel Biden ellen, hogy politikai pontokat szerezzen. Azt mondta, hogy a fia elvesztése miatti gyászt nem években mérik, ezért nem kell feltétlenül tudni, hány éve és mikor történt az eset.