Egy San Franciscó-i kampányeseményen őrült kurafinak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt Joe Biden amerikai elnök szerdán. Az amerikai elnök a klímaváltozásról beszélt, amikor a sértést az orosz elnök fejéhez vágta.

US President Joe Biden speaks during an event to announce that his Administration has approved $1.2 billion in student debt cancellation for almost 153,000 borrowers at the Julian Dixon Library in Culver City, California, on February 21, 2024. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Fotó: AFP

Van egy őrült kurafi, mint Putyin és mások, és mindig aggódhatunk egy nukleáris konfliktus miatt is, de az emberiséget fenyegető egzisztenciális veszély a klíma

– fogalmazott Biden, aki kedden jelezte, hogy pénteken az Egyesült Államok újabb szankciós csomagot jelent majd be Oroszország ellen Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista halála miatt.

Biden szavaira válaszolva Dmitrij Peszkov csütörtökön arról beszélt, hogy a kijelentés az Egyesült Államokat alacsonyítja le, és csak egy gyenge kísérlet arra, hogy Biden egy hollywoodi cowboy szerepében tetszelegjen – írja a Deutsche Welle.

Az amerikai elnök nem először kerül bajba otromba szóválasztása miatt, a közelmúltban az is vihart kavart, ahogy várható elnökválasztási ellenfelét, Donald Trumpot pocskondiázta.