BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tömegbaleset az M7-es autópályán: videót tett közzé a katasztrófavédelem

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán tudatta, hogy a balesetekben egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és személygépkocsik is érintettek voltak. A műszaki mentés még a délelőtti órákban is tart. Az egységek egyebek közt tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, több baleset is történt vasárnap reggel az M7-es autópályán, a Velencei-tó térségében. A Balaton felé vezető sávokon, Pázmánd közelében, két helyszínen futottak egymásba járművek, míg a főváros felé, Velence és Kápolnásnyék között egy több száz méteres szakaszon történtek karambolok. A székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai vonultak ki. 

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság m7 baleset
A M7-es autópályán történt tömegbaleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett.
Fotó: Szabó-Bisztricz Anett, FVMKI/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán tudatta, hogy a balesetekben 

  • egy autóbusz, 
  • kamionok, 
  • kisteherautók és 
  • személygépkocsik is érintettek voltak. 

A műszaki mentés még a délelőtti órákban is tart. Az egységek egyebek közt tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult. 

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a Balaton felé 11 óra előtt megszűnt a zárás, a rendőrség elengedte a forgalmat, de Budapest felé továbbra is pályazár van érvényben. Az MKIF úgy tudja, halálos áldozata is van a tömeges balesetnek.

Frissítés: a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délben közölte a police.hu-n, hogy a rendőrök befejezték a helyszínelést a Balaton felé vezető oldalon és feloldották a forgalomkorlátozást. A balesetekben az első információk szerint 15 jármű volt érintett, majd ezt később a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 40-re módosította. Kora délután mindkét irányba megszűnt a forgalomkorlátozás.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére tudatta, hogy a balesetekhez 2 mentőhelikopter és 16 mentőautó érkezett. Egy férfi életét vesztette, 4 embert (köztük egy gyermeket) súlyos sérülések, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt láttak el. A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállították.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.