A hadijelentés szerint az orosz erők visszavertek 18 ukrán rohamot és ellenrohamot, közülük 12-t Avgyijivkánál. Az orosz katonai tárca tájékoztatása szerint az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén az elmúlt napon több mint 670 katonát veszített. Közülük a legtöbben, mintegy 350-en a Donyeck körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Sűrű fekete füst száll fel egy orosz rakétatalálatot kapott elektromos létesítményből a kelet-ukrajnai Harkiv városban / Fotó: Szergej Kozlov

A minisztérium 

a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett egy külföldi „zsoldosok” által használt telephelyet,

az Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer két indítóállását, négy páncélozott harcjárművet, egy francia Caesar és egy cseh Dana önjáró, valamint két amerikai M777-es és egy M119-es vontatott tarackot, Vampire és HIMARS sorozatvetők 29 rakétáját, továbbá 171 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szombaton ukrán tüzérségi és dróntámadást. Vjacseszlav Gladkov, az ukrán határ menti Belgorod megye kormányzója közölte, hogy a régióban az elmúlt két hét alatt 24 civil, köztük két gyerek vált ukrán ágyúzás áldozatává. A sebesültek száma 152, köztük 11 fiatalkorú.