Március 16-tól 28-ig karbantartási munkálatokat végeznek Budapesten a Nagyszőlős utca feletti vasúti hídon, ezért korlátozzák a Déli pályaudvar és Budapest–Kelenföld között a vasúti forgalmat – közölte csütörtökön a Mávinform a vasúttársaság honlapján. 

20200213 Budapest Déli pályaudvar MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsijaFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György/Világgazdaság

Azt írták, a változás érinti a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa, a Székesfehérvár–Szombathely, a Székesfehérvár–Tapolca és a Budapest–Pusztaszabolcs vonal elővárosi és távolsági forgalmát is. Március 16-tól 28-ig több járat fővárosi végállomása is módosul, Kelenföldre, vagy a Déli pályaudvar helyett a Keleti pályaudvarra kerül át. Egyes éjszakákon Ferencváros és Budapest–Kelenföld között is munkavégzés folyik, emiatt néhány vonat közlekedése módosul – olvasható a tájékoztatásban. 

Március 15: ezeken a helyeken vásárolhat, múzeumozhat és így utazhat a nemzeti ünnepen

A nagyobb üzletláncok zárva tartanak március 15-én, a BKK-járatok egy része módosított útvonalon jár, a MÁV pedig több kocsit indít a várható nagyobb utasforgalom miatt. A hivatalos állami ünnep mellett egyebek között ingyenes programok várják a családokat a Nemzeti Múzeumban. Mutatjuk, mire számítson, illetve milyen programot érdemes tervezni a nemzeti ünnepen.