Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb Ügyészség épülete elé, majd a Kossuth térre, a rendezvény második fele azonban végül a Vértanúk terén valósult meg.

HZ1_7559
Fotó: Harvan Zoltán  / Magyar Nemzet

Magyar Péter azt mondta: Magyarország a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai, morális és jogi válságába süllyedt néhány hét alatt pedofil bűncselekmények eltussolásával, kegyelmi botránnyal, korrupt végrehajtókkal és kormánytagokkal. Azt mondta, kedden átadott az ügyészségen egy hangfelvételt, amelyen az hallható, hogy volt felesége, a korábbi igazságügyi miniszter elmondja, a kormány bizonyos körei büntetlenül belenyúlhattak nyomozati iratokba és figyelmeztették Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium volt parlamenti államtitkárát az ellene folyó titkos megfigyelésre. 

Értékelése szerint az ügyészségnek tanúként kellene meghallgatnia az ügyben több kormánytagot és a miniszterelnököt is.

Hozzáfűzte azonban: „független vizsgálat és valódi felelősségre vonás csak akkor várható el, ha Polt Péter legfőbb ügyész haladéktalanul távozik hivatalából”. Beszédét a Vértanúk terén folytatva a demonstráció résztvevőit arra szólította fel, hogy gyakoroljanak nyomást a kormányra és álljanak ki a közös jövőért, majd egy perc csendet kért a bicskei pedofilügy öngyilkos áldozatáért. 

„Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve” – így reagált Varga Judit a volt férje által nyilvánosságra hozott felvételre. A volt igazságügyi miniszter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írta: „Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban, és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta.”