Nikki Haley legyőzte Donald Trumpot a republikánusok előválasztásán, Washingtonban. Ez Haley első győzelme Trumppal szemben az idei republikánus elnökjelölti kampányban.

Haley lett az első nő, aki republikánus előválasztást nyert az Egyesült Államokban.

Donald Trump kikapott Washington DC-ben, Nikki Haley múlta felül.
Fotó: AFP

A washingtoni győzelme ellenére Haley túlságosan le van maradva Trumppal szemben az elnökjelölti versenyben. Továbbra is arra van a legnagyobb esély, hogy a volt elnök száll ringbe Joe Bidennel szemben a novemberi választáson. A CBS értesülései szerint Haley-t összesen 43 elektor támogatja, miközben Trump már 247 támogatót szerzett – írta meg a BBC.

Fotó: AFP

Washingtonban Haley, aki az Egyesült Államok ENSZ nagykövete volt, a szavazatok 62,9 százalékát szerezte meg, miközben Trumpra 33,2 százalék voksolt.

Orbán Viktor valóban találkozik Donald Trumppal amerikai körútján

A magyar kormányfő szóvivője megerősítette a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Donald Trump nemsokára vendégül látja Orbán Viktort. Havasi Bertalan azt is elárulta, hogy ez mikor és hol lesz.

Haley győzelme ugyan nem lesz kihatással a republikánus elnökjelölti versenyre, de azt jelzi, hogy a főváros továbbra is erősen demokrata beállítottságú.

Ezen a héten kedden lesz az előválasztási kampány legaktívabb napja, 15 államban dőlhet el a támogatottság. Összesen 874 republikánus elektor állhat be a jelöltek mögé.