BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 196. napja – Irán tagadja az izraeli rakétatámadást

null
Összefoglaló:

Irán egyértelműen tagadja, hogy Izrael rakétacsapást mért volna az országra: a Nemzeti Kibertér Központ szóvivője, Hosszein Dalirian szerint „nem történt határokon túlról érkező támadás sem Iszfahán, sem pedig más városok ellen”. Azt mondta, Izrael „csak egy sikertelen és megalázó kísérletet tett dróntámadásokra, és a drónokat lelőtték”. Az IRNA állami hírügynökség jelentése szerint több tartományban is aktiválták az ország légvédelmi rendszereit: azt írták, hogy Irán kilőtte „légvédelmi ütegeit”.

Irán
Irán tagadja az izraeli rakétatámadást / Fotó: AFP

Korábban a BBC és több média arról számolt be, hogy 

egy izraeli rakéta csapódott be Irán területére – ezt akkor két amerikai tisztviselő is megerősítette.

Irán több városában leállt a légiforgalom, és fokozott készültség van, mivel a fővárosban, Iszfahánban is több robbanást jelentettek. A légiforgalmat végül pár órával később újra elindították. Az iráni külügyminiszter korábban arra figyelmeztetett, hogy minden izraeli támadást azonnali válaszcsapások fognak követni.

Az Izrael elleni támadás miatt a brit és az amerikai kormány is bejelentett egy szankciós csomagot. Az intézkedések az iráni kormány tagjait és fegyvergyártó cégeket is érintenek. A közösen kidolgozott és bevezetett intézkedéscsomag elsősorban az iráni fegyveres erők irányítótestületeit, magas rangú vezetőit és beszállító intézményeit érinti.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.