Közélet

Donald Trump: "Csak egy őrült vagy egy bolond nem reagált volna úgy az október 7-i támadásra, ahogy Izrael tette"

„Amikor szankciókat vezettünk be, nem volt pénzük Istenre, és nem volt pénzük a Hezbollah-ra” – mutatott rá Donald Trump.

A volt amerikai elnök, az idei választásokon is eséllyel induló Donald Trump az Izrael Hayomnak adott exkluzív interjújában keményen támadja Joe Biden elnököt, aki szerinte felelős a térség biztonsági helyzetéért. Joe Bidenre utalva elmondta: „Külpolitikája szörnyű volt. Gyenge és hatástalan elnöknek látták, és olyan támadást intéztek, amit soha nem tettek volna meg, ha én ott lettem volna.”

Fotó: AFP

Floridai birtokán egy ritka beszélgetés során felszólította Izraelt, hogy tegyen lépéseket a háború befejezése érdekében: „Be kell fejezni a háborút, végezni kell a munkát, és haladni a béke felé.” Véleménye szerint, az biztos, hogy az iráni bomba megállításának útja a gazdaságon keresztül vezet: „Amikor szankciókat vezettünk be, nem volt pénzük Istenre, és nem volt pénzük a Hezbollah-ra” – tette hozzá.

Közölte azt is, hogy „őrültnek vagy bolondnak” kell lenni ahhoz, hogy ne úgy járjunk el, mint tette azt Izrael október 7-én. Trump azonban hozzátette, hogy Jeruzsálem súlyos hibát követett el, amikor elkezdte „megmagyarázni a Hamász-támadást”.

 

izraeli háború Donald Trump béke Joe Biden
Kapcsolódó cikkek