BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 199. napja – Terrorveszély van, de a pészahot megünnepli Izrael

izrael

pészah
Összefoglaló:

Ketten könnyebben megsérültek a hétfő reggel egy jeruzsálemi zsinagóga mellett történt gázolásos merényletben. A rendőrség tájékoztatása szerint a két terrorista elmenekült a helyszínről, miután sikertelenül próbáltak használni egy házi készítésű géppisztolyt, melyet szökés közben eldobtak. A helyszínen találtak egy fejszét is.

izrael

pészah
Izraelben békés ünnepre készülnek / Fotó: AFP

A merénylők egy fehér személygépkocsival érkeztek, és összeütköztek egy másik járművel. Az ellenük folytatott hajtóvadászatban helikoptert is bevetettek a hatóságok.

Közben éjjel az izraeli biztonságiak letartóztatták Ciszjordániában, Duma palesztin faluban a 21 éves Ahmed Davsát, akit a 14 éves Benjamin Achimeir telepes fiú néhány nappal ezelőtti meggyilkolásával vádolnak. A rendőrség jelentése szerint az október 7. óta tartó gázai háború árnyékában több ezer rendőr, határőr katona és önkéntes felügyeli a hétfő este kezdődő, nyolcnapos pészach ünnepét.

Rendszeresen járőröznek a különböző szórakozóhelyeken, a tömegrendezvényeken, hogy minden forgatókönyvre megfelelő választ adjanak, és növeljék a lakosság biztonságérzetét.

Pészach idején Izraelben zárva vannak az állami hivatalok és a munkahelyek jelentős része, valamint az oktatási intézmények. Az izraeliek tömegei gyűlnek össze országszerte a nemzeti parkokban, a szent helyeken, a strandokon és a különféle szórakoztató-központokban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.