A Mega Film Kiadó Kft. nem követett el jogsértést Hann Endre jó hírnévhez fűződő személyiségi jogaival kapcsolatban, ugyanis a bíróság elutasította Hann Endre felülvizsgálati kérelmét, amelyben azt indítványozta, a hogy a Kúria a jogerős, másodfokú ítéletet helyezze hatályon kívül és az elsőfokú bíróság ítéletét hagyja helyben. 

HZ1_691720230504 budapest kalomista gabor pere itelet hozatal SENKI NEM JARULT HOZZA kalomistan kivul havran zoltan magyar nemzet20230504 BudapestA Fővárosi Ítélőtábla másodfokon a Megafilm Kft. produkciós cégnek, illetve Kálomista Gábornak adott igazat abban a perben, amit Hann Endre indított az Elkxrtuk című film kapcsán.fotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzet
Kálomista Gábor: a bíróság a művészi kifejezés szabadságáról döntött / Fotó: Havran Zoltán

A Magyar Nemzet arról számolt be, hogy a Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatását feldolgozó Elkxrtuk című mozifilm kapcsán Hann Endre azt állította, az alkotók rossz színben tüntetik őt fel a filmben. 

Hann Endre azt állítja, hogy a filmben Endre néven szereplő, akihez köthető a szivárogtatás, azonosítható vele. 

A sértett közvélemény-kutató először peren kívüli egyezség keretében követelt hárommillió forintot és bocsánatkérést, az általa indított perben viszont már a film betiltását is szorgalmazta. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a Megafilm Kft. megsértette a felperes jó hírnevéhez fűződő személyiségi jogait. A bíróság megállapította, hogy az elsőfokú döntés több szempontból is helytelen volt: 

a film nem sértette meg Hann Endre személyiségi jogait.

A jogerős ítélet ellen azonban Hann Endre felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő. Ebben azt kérte, hogy a Kúria a jogerős ítéletet helyezze hatályon kívül és az elsőfokú bíróság ítéletét hagyja helyben, de a Kúria úgy döntött, hogy a jogerős ítéletet hatályában fenntartja. Kálomista Gábor producer a Magyar Nemzet kérdésére újólag is leszögezte: a bíróság végső soron a művészi kifejezés szabadságáról döntött.

Kálomista Gábor produkciós cége jelenleg „A védett létesítmény” munkacímmel kezdte el forgatni a S.E.R.E.G. című sorozatot, amelyet még idén bemutatnak. A Honvédelmi Minisztérium által is támogatott S.E.R.E.G.-ről Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta, hogy egy igazán egyedülálló projektről van szó.