Közélet

Az izraeli háború 190. napja – Egyre nő a feszültség: Hollandia vasárnap bezárja teheráni nagykövetségét

Izrael felkészült egy Irán vagy annak megbízottjai által elkövetett támadásra. Egyre több európai ország gondolkodik azon, hogy bezárja a nagykövetségét.

Hollandia vasárnap elővigyázatosságból bezárja teheráni nagykövetségét – közölte szombaton a holland külügyminisztérium az Irán és Izrael közötti növekvő feszültségre hivatkozva.

Funeral of IRGC members killed in Syria

nagykövetség
Fotó: Middle East Images via AFP

A közlemény szerint a tárca vasárnap dönt arról, hogy a nagykövetség hétfőn újra kinyit-e.

A helyzet továbbra is feszült a Gázai övezetben, a Hamász tűzszünethez köti a foglyok sorsát

Ahogy azt megírtuk, Izrael felkészült egy Irán vagy annak megbízottjai által elkövetett támadásra, mivel egyre több fenyegetés érkezett a megtorlásra az iráni nagykövetség egyik magas rangú tisztjének múlt heti damaszkuszi meggyilkolása miatt.

Az amerikai javaslat értelmében az első fázisban a terrorszervezetnek nőket, 50 év feletti férfiakat és sürgős orvosi kezelésre szorulókat kellene elengednie a túszok közül. Az izraeli háború kitörésekor túszul ejtettek közül még több mint százan lehetnek a Hamász fogságában.

14:39

Irán: elkezdődött a bosszúhadjárat - lefoglaltak egy Izraelhez köthető konténerszállító hajót - videóval

Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) szombaton lefoglalt egy Izraelhez kötődő konténerhajót a Perzsa- és Ománi-öböl közötti Hormuzi-szoros közelében - jelentette az állami Iszlám Köztársasági Hírügynökség. Az IRGC különleges erői helikopterről ereszkedtek le az MSC Aries nevű hajóra, és Irán felségvizei felé irányították.

 

12:12

Németország felszólította állampolgárait, hogy hagyják el Iránt - magyarként sem tanácsos ott tartózkodni

Berlin szerint fennáll annak a veszélye, hogy Teherán és Izrael között hirtelen kiéleződik a feszültség, és a németeket letartóztatás fenyegeti az országban.

12:07

Nő a feszültség a Közel-Keleten

Izrael felkészült egy Irán vagy annak megbízottjai által elkövetett támadásra, mivel egyre több figyelmeztetés érkezett a megtorlásra az iráni nagykövetség egyik magas rangú tisztjének múlt heti damaszkuszi meggyilkolása miatt. 

Hollandia nagykövetség izraeli háború
Kapcsolódó cikkek