Közélet

Több Patriot rendszert követel Zelenszkij - súlyos károkat okoznak az oroszok irányított bombái

Tömegesen zuzzák szét az orosz légibombák az ukránok állásait, ez lassan tarthatatlan állapotot eredményezhet. Zelenszkij több Patriot rendszert követel.

Az orosz légierő irányított bombái rendszeresen súlyos károkat okoznak az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) állásaiban – közölte Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter április 7-én a Financial Timesnak. Elmondása szerint, az ukrán katonákat

„...tömegesen, sőt, úgy is mondhatnám, rendszeresen támadják irányított bombákkal, ami megsemmisíti állásainkat” – mondta Kuleba.

Hangsúlyozta, hogy lehetetlen ezek elől az egyszerű bombák elől elbújni, vagy repülés közben valahogy megsemmisíteni őket. Kuleba szerint az egyetlen módja annak, hogy védekezzenek ezekkel a lövedékekkel szemben, ha lelövik az azokat kilővő bombázót. Ez – tette hozzá – nem könnyű feladat, mert Ukrajnából hiányoznak a légvédelmi rendszerek.

Nem véletlen, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton egy interjúban azt mondta, hogy országa további 25 Patriot légvédelmi rendszert vár annak érdekében, hogy teljes mértékben megvédje légterét az orosz támadásoktól. Mint mondta, Ukrajnának jelenleg van légvédelmi rakétakészlete, de tekintettel az orosz légi támadások intenzitására, gondolni kell a jövőre. A külföldi csapatok Ukrajnába küldésével kapcsolatban Zelenszkij azt mondta, egyelőre még nem tervez külföldi katonákat hívni Ukrajnába, noha közismert, hogy a Nyugat a fejlett fegyverzettel együtt, az azt kezelni is tudót csapatokat is küldött az ukránokhoz.

 

 

Kuleba orosz ukrán háború Ukrajna légvédelmi
Kapcsolódó cikkek