Közélet

Ukrán drónok megtámadták a Zaporizzsja atomerőművet

Ukrán drónok támadták meg az orosz kézben lévő Zaporizzzsja atomerőművet vasárnap, és megrongáltak az állomás étkezdéje mellett parkoló teherautót – közlte a Reuters, a TASS orosz állami hírügynökség alapján. 

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által 2024. február 7-én készített szóróanyagon a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) vezetője, Rafael Grossi  meglátogatja az orosz irányítású Zaporizhzhia atomerőművet / Fotó: AFP

Az Izvesztija portál szerint, „A mai napon egy kamikaze drónt rögzítettek, amint a Zaporizzsja Atomerőmű területén található étkezde területére csapódott be” – áll az üzenetben.

Emiatt egy élelmiszert kirakodó kamion megsérült. Ráadásul 20 perccel az incidens előtt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) szakértői keresték fel ezt a területet. A atomerőmű kommunikációs igazgatója, Evgenyia Jashina a TASS-nak elmondta, hogy sem az erőmű alkalmazottai, sem a NAÜ szakértői nem sérültek meg a támadásban. A sugárzási háttér nem változott, és az erőművek normál működése nem került veszélybe. A támadások ugyanakkor a nukleáris biztonságot nem fenyegetik. 

 

orosz ukrán háború drón Zaporozsjei Atomerőmű csapodott Zaporizzsja
Kapcsolódó cikkek