Közélet

Légiriadó Tel-Avivban – Ismét rakétákkal támadta Izraelt a Hamász

Megrendítő adatokat közölt az áldozatok számáról a palesztin egészségügyi minisztérium.

Nyolc rakétát lőtt ki a Hamász Tel-Aviv és Izrael más központi régiói felé vasárnap – számolt be róla az izraeli hadsereg. Hasonló esetre idén január óta nem volt példa. 

Fotó: AFP

A Hamász nyíltan magára vállalata a támadást, hangsúlyozva, hogy mindezt a civilek ellen elkövetett mészárlás megtorlásaként tette – írja a CNN

A rakétákat Rafahból lőtték ki az izraeliek szerint, ami bizonyítja, hogy a terrorszervezet az izraeliek agresszív, hét hónapja tartó tisztogatása ellenére továbbra is ütőképes maradt. 

Az izraeliek szerint a rakétákat elfogták, károkról nem érkeztek jelentések. 

Rafahot bombázta Izrael, közvetlenül azután, hogy a Nemzetközi Bíróság elrendelte, azonnal állítsa le az offenzívát

A hágai Nemzetközi Bíróság elrendelte, hogy Izrael állítson le minden olyan rafahi hadműveletet, amely „egészben vagy részben” elpusztítja a palesztin népet.

 

Egyre nő a civil áldozatok száma 

Közben a palesztin egészségügyi minisztérium közzétett egy jelentést, amelyből kiderül, hogy az elmúlt 24 órában 81 személy életét vesztette, és mintegy 223-an megsérültek a Gázai övezetben az izraeli katonai műveletek miatt. Tavaly október 7., a támadás megindítása óta 35 984 haltak meg és 80 0643-an sebesültek meg. Az egészségügyi miniszter nem árult el részleteket arról, hogy az áldozatok között hány civil és hány katona volt, ahogy arról sincsenek adatok, hogy hány személyt tartanak nyilván eltűntként, vagy hányan rekedhettek a romok alatt – hívta fel a figyelmet a CNN. 

 

 

Rafah izraeli háború rakéta Hamász Tel-Aviv
Kapcsolódó cikkek