BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin kocsikázni vitte Észak-Korea diktátorát

A két vezető a komoly tárgyalások mellett talált időt egy kis szórakozásra is. Putyin, miután egy újabb Aurus luxuslimuzint ajándékozott Kim Dzsongunnak, be is mutatta, mire képes az autó, és ő maga ült be a volán mögé.

A tárgyalások és a kétoldalú megállapodások mellett Vlagyimir Putyin és Kim Dzsongun a szórakozásra is talált időt: Putyin egy orosz gyártású Aurus luxuslimuzinnal vitte kocsikázni az észak-koreai vezetőt Phenjanban, miután neki ajándékozta az egyik luxusautót. A kiruccanásra azután került sor, hogy a két vezető megállapodást írt alá katonai együttműködésük elmélyítéséről, amely magában foglalja a kölcsönös védelmi támogatást.

Russian President Vladimir Putin visits, Putyin, Kim Dzsongun
Putyin kocsikázni vitte Kim Dzsongunt / Fotó: AFP

Az orosz állami tévé által közzétett videón látható, ahogy Putyin a fekete páncélozott limuzin volánja mögé ugrik, miközben Kim az anyósülésre ül. 

Azzal a luxuslimuzinnal mentek körbe, amely Putyin hivatalos elnöki autója Oroszországban – írja a Reuters. Miután elkocsikáztak egy parkba, a két vezető kettesben beszélgetett. 

Kimről azt tartják, hogy lelkes autórajongó, és Putyin egyik segítője megerősítette, hogy egy Aurus limuzint ajándékozott Kimnek.

Mivel Putyin már februárban is adományozott egy limuzint a diktátornak, ezért Kim már két orosz luxusautóval rendelkezik. Kim gyűjteményében helyet foglal számos luxusautó, köztük több Mercedes, Rolls-Royce, Lexus és Maybach. 

Putyin nemrég érkezett Phenjanba, hogy viszonozza Észak-Korea folyamatos támogatását az ukrajnai háborúhoz, és ami még fontosabb, Észak-Korea katonai utánpótlását. Az orosz elnök 24 éve először utazott Észak-Koreába. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.