BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sertéstrágyával indulnak harcba a muszlim migránsok ellen a lengyel gazdák

Sertéstrágyával védekeznének a Fehéroroszország felől érkező illegális bevándorlók ellen a lengyel gazdák. Több tonna trágyát terveznek szétönteni a határon. A gazdák szerint, mivel a migránsok többsége muszlim, így a sértéstrágya hatékony távoltartó erő lesz.

A Tömeges Összlengyel Gazdatüntetés nevű szervezet tagjai több tonna sertéstrágyát fognak kiönteni a keleti határ legveszélyesebb szakaszain, hogy megállítsák az illegális migránsokat – jelentette be az akció egyik szervezője a Wirtualna Polska lengyel internetes portálnak nyilatkozva.

Lengyelország
illegális migráns
határ védelem
sertés trágya
gazdatüntetés
A lengyel gazdák több tonna sertéstrágyát öntenek a határra, hogy megállítsák a migránsokat / Fotó: AFP

Elkezdjük a lengyel–fehérorosz határon lévő határsávot sertéstrágyával locsolni. Így fejezzük ki szolidaritásunkat a rendvédelmi szerveinkkel. Megmutatjuk a hatóságoknak, hogyan kell megvédeni a területünket

– idézte az oldal a nyilatkozót kedden.

Számítunk arra, hogy az illegális migránsok nem fogják átlépni ezt a sávot, ha követik hitük előírásait

– mondta egy másik gazda.

A tiltakozók emlékeztettek arra, hogy az eddigi statisztikák tanúsága szerint az illegális migránsok többsége az iszlám vallás híve, ennek törvényei szerint pedig a sertés tisztátalan állatnak számít.

A lengyel belügyminisztérium június 13-án életbe léptetett rendelete szerint a fehérorosz határon ütközőövezetet hoznak létre. Hossza 60,67 kilométer, szélessége 200 métertől 2 kilométerig terjed. Az övezeten belül 27 településen vezették be a területen belüli közlekedés és a tartózkodás korlátozását. Az övezetet 90 napra hozták létre, de a korlátozó intézkedések meghosszabbíthatók.

Az Európai Bizottság szerint egyes újságok hazudnak a magyar bírságról, megmagyarázták az ítéletet

A sajtóban számos cikk jelent meg a Magyarországot sújtó nyolcvanmilliárd forintos bírságról. Az Európai Unió Bírósága azt állapította meg, hogy hazánk az uniós irányelveket megszegve járt el az illegális bevándorlókkal szemben. Az Európai Bizottság most megmagyarázta az ítélet okait.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.