BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emmanuel Macron: Németország és az Egyesült Államok miatt nem csatlakozhat Ukrajna a NATO-hoz

Korábban más lapok beszámoltak arról, hogy Németország talán még az Egyesült Államoknál is szkeptikusabb Kijev NATO-kilátásaival kapcsolatban.

Németország és az Egyesült Államok a két fő ország, amely ellenzi Ukrajna NATO-csatlakozását – mondta Emmanuel Macron francia elnök a DPA szerint. Macron megjegyzései akkor hangzottak el, amikor Washingtonban megkezdődött a NATO-csúcstalálkozó, amely a szövetség 75. évfordulóját ünnepli.

Emmanuel Macron President Of France At The European Council
Fotó: NurPhoto via AFP

A francia államfő szerint a washingtoni csúcstalálkozón sem születik döntés a kérdésben. A Telegraph májusban meg nem nevezett forrásokra hivatkozva szintén arról számolt be, hogy Németország talán még az Egyesült Államoknál is szkeptikusabb Kijev NATO-kilátásaival kapcsolatban.

Jens Stoltenberg, a katonai szövetség főtitkára súlyos kérdésnek nevezte Ukrajna NATO-tagságát a hét végén a CBS News televíziónak adott interjúban. Stoltenberg arra a kérdésre válaszolva, hogy korábban miért említett tízéves időtávot Ukrajna taggá válására, kifejtette, hogy senki nem beszélt pontosan tíz évről.

Hivatalosan is megválasztották Mark Ruttét a NATO főtitkárának

Hivatalosan is megválasztották a NATO főtitkárának Mark Ruttét szerdán, miután a döntés formalitássá vált azt követően, hogy Rutte utolsó riválisa, Klaus Iohannis a múlt héten visszalépett a jelöltségtől. Az észak-atlanti szövetség élén Rutte október 1-jén váltja Jens Stoltenberget, aki tíz évig vezette a szervezetet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.