Logisztika

Küszöbön a BKK-mobiljegy bevezetése

A fejlesztési szakasz lezárásához közelít a közlekedési mobiljegy projektje, a BKK hamarosan megkezdi a rendszer éles tesztjét.

A fejlesztési szakasz lezárásához közelít a közlekedési mobiljegy projektje, a fővárosi tömegközlekedésben a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) hamarosan megkezdi a rendszer éles tesztjét – erről is szó volt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM) által szervezett háttérbeszélgetésen. Fontos, hogy ez nem helyettesíti az elektronikus kártyás rendszert, amely 2021-ben esedékes a BKK-nál.

A mostani megoldást első körben a reptéri expressz járatokon, a 100E-s buszokon alkalmazzák. Hogy pontosan mikortól, az a főváros döntése, az NM fejlesztése akár már a nyár elején alkalmas lesz a próbaüzemre.

Fotó: MTI

Az állami tulajdonú társaság vezérigazgatója, Veres Mihály kiemelte, hogy az innováció a maga nemében világviszonylatban is egyedülálló, hiszen nem egy szolgáltatóra szabott applikációt hoztak létre, hanem egy olyan platformot, amelyhez több viszonteladó is csatlakozhat.

A közlekedési mobiljegy stratégiai cél, először a fővárosban lesz bevezetve, a fejlesztés azonban nem kizárólagosan a fővárosé. Szeretnénk országos lefedettséget elérni, a tervekben pedig az is szerepel, hogy határon túl, például a V4-ek körében is megpróbálunk piacot szerezni

– fűzte hozzá. Az eseményen a lehetséges további ügyfelekről szólva a többi között az újból központosításra váró Volán társaságokat nevezték meg.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

mobiljegy BKK Nemzeti Mobilfizetési Zrt
Kapcsolódó cikkek