Logisztika

Dél-afrikai szál Magyarországon

Fele-fele részben Magyarországra és Oroszországba szállítja a dél-afrikai SME Export társaság azokat a légkondicionáló berendezéseket, amelyekre az egyiptomi vasúti kocsik orosz TMH által elnyert gyártásához van szükség.

A speciális gépipari berendezéseket gyártó dél-afrikai SME társaság szállíthatja a klímaberendezéseket Magyarországra és Oroszországba ahhoz a nyolcszáz vasúti kocsihoz, amelyekhez klímát is rendelt az egyiptomi állami vasúttársaság az 1300 járműre szóló megbízásán belül az oroszországi Transzmasholdingtól (TMH) – közölte lapunkkal a TMH. A dél-afrikai cég ezzel egy több mint 30 millió eurós munkához jutott. A TMH által 2018 szeptemberében elnyert egyiptomi szerződés szerint a légkondicionáló nélküli kocsikat ventilációs rendszerrel látják majd el.

A mostani bejelentés és a korábbi hírek is arról szólnak, hogy a tervek szerint az 1300 vasúti személykocsi felét Magyarországon készítik, ám a TMH közleménye nem nevezi meg az itteni partnerét.

Forrás: TMH

A legelső hírek szerint a munkát a kiszemelt felvásárlási célpontjával, a Dunakeszi Járműjavító Kft.-vel (DJJ) osztaná meg. Azonban a DJJ-t a mai napig nem vette meg az orosz fél, holott az ügyletnek az erről készült, módosított kormányrendelet szerint is meg kellett volna történnie a múlt hónap közepéig. A TMH nem írja azt sem, hogy a felszámolás alatt álló Csepel Holdinggal fogna össze, ahogy a legutóbbi hírek ezt felvetették. Kiemeli viszont, hogy a légkondicionálók egy része is Magyarországon fog készülni.

A TMH International globális és helyi gyártókkal együtt olyan ipari ökoszisztémát épít ki az SME Exporttal, amely modellként szolgálhat az országokon átívelő együttműködésre Dél-Afrika, Egyiptom, Magyarország és Oroszország között

– fogalmazott Martin Vaujour, a TMH International vezérigazgatója.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

Magyarország Transzmasholding SME Export klímaberendezés
Kapcsolódó cikkek