Logisztika

Iskolakezdésre járható lesz az M0 hídja

A közútkezelő szakemberei augusztus 31. reggelre mindkét hídon (mindkét irányban) kiépítik a 3-3 forgalmi sávos forgalmi terelést.

Az M0 autóút déli szektorának M1 autópálya felé vezető oldalán folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme rövidesen lezárul. 2020. augusztus 27-én a BME Hidak és Szerkezetek Tanszéke elvégezte a Csepel-szigeti ártéri híd kiegészítő próbaterhelését. Az eredmények ismeretében a közútkezelő szakemberei augusztus 31. reggelre mindkét hídon (mindkét irányban) kiépítik a 3-3 forgalmi sávos forgalmi terelést.

Fotó: NIF / NIF

A Csepel-szigeti ártéri híd statikus próbaterhelést 14, egyenként 25 tonna súlyú tehergépkocsival végezték el, összesen 5 teherkombinációban. Az adatok alapján a független szakértő megállapította, hogy a vizsgált ártéri hídszerkezet és a sarukörnyezet teherbírása megfelelő, biztonsággal képes fogadni a forgalomból származó terheket.

Az eredmények birtokában a Magyar Közút NZrt. szakemberei augusztus 31. hétfő reggelre kiépítik mindkét hídon (mindkét irányban) a 3-3 forgalmi sávos forgalmi terelést a 6 sz. főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt.

A részletes, speciális forgalmi rendről az Útinform honlapján (www.utinform.hu) tájékozódhatnak.

Az új forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek a további vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni. Újabb mérések szeptember közepe és október vége között, egy-egy hétvégi, csúcsidőszakon kívüli időpontban (vasárnap kora délelőtt) történnek majd.

 

NIF M0 híd
Kapcsolódó cikkek