Logisztika

Jól halad a Keleti pályaudvar modernizálása

A kulturált jegyváltási lehetőségeken túl a beruházás a metró felől a vonatok akadálymentes és lépcsőzés nélküli elérését is szolgálja majd.

Már javában bontják a régi pénztár környékét és a lépcsőkart a Keleti pályaudvarban is – közölte közösségi oldalán Vitézy Dávid a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Fotó: MÁV

Mint írta, a metróaluljáró és a vonatok között itt új lift és mozgólépcső épül, a jegyváltást új, színvonalas ügyfélcentrum szolgálja majd és az utasok számára új mosdók is épülnek a MÁV és a Budapest Fejlesztési Központ együttműködésében indult projektben.

Fotó: MÁV Látványterv

A Nyugati pályaudvar mellett így Budapest másik kiemelt főpályaudvarán is sikerül érdemi állapotjavulást elérni az idei évben – még ha tudjuk is jól, hogy a főpályaudvarokra vezető szakaszokon vasútüzemi oldalról még óriási feladatok vannak előttünk, ahogy azt a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia is bemutatta. Már az idei évben is jelentős vasúti fejlesztések valósulhatnak meg hazánkban. A következő évek feladatai közül pedig a Kelenföldi Pályaudvar intermodális csomóponttá fejlesztése is napirenden lesz.

Nyugati pályaudvar Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia vasútfejlesztés kelenföldi pályaudvar Keleti pályaudvar Vitézy Dávid
Kapcsolódó cikkek