Logisztika

A héten még nem büntetnek a parkolás miatt

Időarányosan visszajárna az éves parkolási díj összege a Magyar Autóklub szerint.

Az autósok jogosan követelnék vissza az önkormányzati parkolási cégektől az éves parkolási díj egy részét a Magyar Autóklub szerint. Az Autóklub mindenkit arra biztat, hogy első körben próbáljon egyezségre jutni az érintett cégekkel, de ha nem jár sikerrel, bírósághoz is fordulhat – írja az ATV.hu.

Időarányosan visszajárna az éves parkolási díj összege a Magyar Autóklub szerint. A jogi bizottság elnöke úgy véli, hogy akik az ingyenes időszak alatt fizetős parkolóban voltak kénytelenek megállni helyhiány miatt, így kétszer fizettek az autó várakozásáért. A bizottság elnöke egyezkedést javasol azoknak, akik vitatnák az éves díj jogosságát.

„Egyezkedés keretében kellene elsődlegesen lebonyolítani, de abban az esetben, hogyha nem megy, miután itt egy polgári jogi követelésről van szó, a Ptk.-ban szabályozott eljárási, illetve anyagi jogi szabályok szerint lehet és indokolt eljárni.

Bírósághoz lehet fordulni, és a bíróság mérlegeléssel tud egy ilyen esetben dönteni” – nyilatkozta Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke.

Fotó: Hatlaczki Balázs / HB Bors

Az ingyenes parkolás a friss kormánydöntés értelmében holnaptól szűnik meg, de az önkormányzatok május 31-ig nem büntetnek fizetés nélküli parkolásért. Az ingyenes parkolás néhány hónap megszakítással bő egy éve van érvényben, és ezalatt rendre nagyobb volt a parkolóhelyek telítettsége.

Véget ér az ingyenes parkolás

Az ingyenes parkolás vasárnap éjfélkor lejárt, és a kormány nem hosszabbítja meg ezt a járványügyi intézkedést.

 

Budapest autó penz gépjármű főváros Autóklub visszaigénylés előfizetés fizetés parkolás díj
Kapcsolódó cikkek