Logisztika

Júliustól a MÁV-val is eljuthatunk az Adriára

Július 2-ától újra elindul Splitbe a MÁV-START egyik legnépszerűbb éjszakai járata, az Adria InterCity. A vonat az idén először korszerű, légkondicionált fekvő- és hálókocsikkal közlekedik a társaság közleménye szerint. A szerelvényen a teljes szakaszon lesz étkezőkocsi is. Ugyanekkortól a augusztus végéig a Volánbusz is hetente indít légkondicionált buszokat Splitbe és Porecbe.

A MÁV járatának indulását bő egy hónappal előzte meg a RegioJet Splitbe közlekedő járata, melynek első útján a VG is ott volt.

Fotó: MÁV

A koronavírus-járvány visszaszorulásával a MÁV arra számít, hogy nőni fog az utasainak száma.

Míg áprilisban még csak közel 14 ezer, májusban már közel 26 ezer, míg június eddig eltelt időszakában már közel 19 ezer utas váltott nemzetközi menetjegyet. A statisztikák szerint a legfontosabb célországok Ausztria, Németország, Románia, Szlovákia és Csehország. Rendkívül népszerű az új Start Europa ajánlatcsalád, mely június 18-tól már Horvátország és Szlovénia irányába is elérhető

– idézi a közlemény Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

Fotó: MÁV

Az Adria InterCity Budapestről Splitbe keddenként, péntekenként és vasárnaponként; míg visszafelé szerdánként, szombatonként és hétfőnként közlekedik.

A jegyvásárlás egyszerűsődött, most először a háló- és fekvőhelyes kocsikra szóló jegyek is megválthatók a következő héttől a megújult ELVIRA felületen. Felnőtt jegyek ára 48, a gyermekjegyeké 25 eurónál indul.

A Volánbusz Dalmát expressze budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással közlekedik Zadar, Biograd, Vodice, Šibenik, Primošten, Trogir és Split településekre. A csak online, korlátozott számban megváltható MiniÁr-kedvezményes retúrjegy ára 17 500 forinttól igénybe indul. Az Adria expresszel – szintén budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással – Rijeka, Optija, Pula, Rovinj és Poreč városok érhetők el, kedvezményesen már 14 900 forinttól.

Fotó: MÁV

A Balaton is a fókuszban maradt

A MÁV-Volán-csoport, a nyári menetrend bevezetésével tovább javul a Balaton vasúti és autóbuszos elérhetősége – ezt még kedden közölte Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója. Elkészült a villamosítás Székesfehérvár és Balatonfüred között, ennek köszönhetően csökken a menetidő.

A Balaton déli partjára új emeletes, KISS motorvonatok is indulnak, és a vidéki nagyvárosokból is kényelmesebben érhető el a tó.

Ettől az évtől az éjjeli Bagolyvonatok az északi parton is biztosítják az éjszakába nyúló szórakozás után a vasúti utazás lehetőségét. Az idei főszezonban forgalomba áll a kerékpárszállításra alkalmas, összes kocsi.

Kameniczky Ákos, a Volánbusz Zrt. forgalmi és kereskedelmi igazgatója egyebek mellett ismertette, hogy a Volánbusz új távolsági autóbuszjáratok indít a Balatonhoz például Salgótarjánból, Egerből, Gyöngyösről, Kiskunhalasról, Kiskőrösről, Dunaújvárosból, Paksról és Komlóról.

RegioJet Horvátország Adria VOLÁN MÁV split
Kapcsolódó cikkek