Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-tól, hétfőtől október 26-ig, a győri fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva néhány Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő Railjet Xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az alább felsorolt járatok esetében Bécsben másik – Linz, Salzburg, München felé – tartó vonatra kell átszállni. 
Az érintett, átszállással igénybe vehető járatok:
A Budapest–Keleti pályaudvarról 7.40 és 15.40 között kétóránként Bécsen át Münchenbe induló Railjetek csak Bécsig közlekednek (rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68). Az utasok bécsi átszállással utazhatnak tovább a bajor főváros felé.   
 

MÁV vonat
Fotó: MÁV-csoport

Annak érdekében, hogy utazását Bécstől biztosan az eredeti Railjettel tudja folytatni, a MÁV azt javasolja, hogy a Bécsbe történő eljutáshoz – az eredetileg tervezett utazásához képest – 1 órával korábban induló, alábbiakban javasolt nemzetközi vonatot válassza:

A Keleti pályaudvarról Zürichbe 6.40-kor induló Railjet Xpress (RJX 162)
A Keleti pályaudvarról Bécsbe 8.40-kor továbbinduló Hortobágy EuroCity (EC 140)
A Keleti pályaudvarról Bécsbe 10.40-kor induló Liszt Ferenc EuroCity (EC 142)
A Keleti pályaudvarról Bécsbe 12.40-kor induló Csárdás EuroCity (EC 144)
A Keleti pályaudvarról Bécsbe 14.40-kor továbbinduló Transilvania EuroCity (EC 146)
Az Ausztria irányába szóló nemzetközi jegyek az érvénytartamukon belül más vonatokon is igénybe vehetők, amennyiben az utas a külföldi csatlakozás biztosítása érdekében a korábbi vonattal utazna el.

Az utazóközönség számára továbbra is elérhetőek maradnak a Railjet-szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon.

Magyarország felé valamennyi Railjet-vonat továbbra is a teljes útvonalán közlekedik. Az utasaiknak Bécsben nem kell átszállni.

További részletek a MÁV oldalán.