Lemond a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszteri tisztségről Adrian Oros, mivel bejelentése szerint

Florin Cîţu miniszterelnök számára a mezőgazdaság és az élelmiszeripar soha nem volt prioritás.

Mint közölte, a miniszterelnök számára a mezőgazdaság és az élelmiszeripar soha nem volt prioritás, sem az idei sem a tavalyi költségvetésben nem kapott megfelelő hangsúlyt az ágazat.

Fotó: Adrian Oros/Facebook

A költségvetés kiigazításakor is csak csekély összeget kapott a terület, ami az agrárminiszter állítása szerint abszolút nem elegendő. Mint írta a – Bizottság által egyébként tegnap elfogadott – helyreállítási terv (PNRR) sem tartalmaz jelentős mezőgazdasági projekteket. Bár a Bizottságnak 2020 novemberében eljuttatott első tervezet még tartalmazott egy összetett, a mezőgazdaság vízgazdálkodási projektjét (öntözés, vízelvezető / vízelvezető és jégeső elleni rendszer), 6,5 milliárd euró értékben, a kormányprogramban vállalt projektet, a romániai termékek tárolására, feldolgozására és forgalmazására szolgáló hálózattal együtt,

A földművelésügyi miniszter azt is hangsúlyozta, hogy nincs elég elszántság a céges visszaélések és a feketepiac tevékenységének felszámolására, ami a tisztességes gazdákat érinti hátrányosan.

Így a támogatás bármilyen formája hatástalanná válik

– jelentette ki az agrárminiszter.