A magas energiapiaci árak, a munkaerő- és terméshiány miatt a francia pékségek kénytelenek megemelni a népszerű francia pékáru, a baguette árát — írja a Quartz.com.
Az energiaárak és a munkaerőhiány mellett a búza világpiaci árának drágulásához az oroszországi és a kanadai terméshiány is hozzájárult, amit a fagyok majd az azt követő extrém szárazság okozott.
Dominique Anract, a francia pékségek szövetségének elnöke szerint
várhatóan 0,05-0,10 euróval emelkedhet a hosszúra nyújtott ropogós francia fehér kenyér ára.
A 10 centes áremelkedés jelentősnek számít, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a baguette ára átlagosan mindössze 23 centtel nőtt az elmúlt 20 év során.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.