Megemeli a Santiago Bernabeu stadion felújítása céljából létrehozott hitelkeretét a Real Madrid, mégpedig 225 millió euróval (közel 82 milliárd forint) – tudta meg az ügyet ismerő forrásoktól a Reuters.

A világhírű futballcsapat a JP Morgan és a Bank of America segítségével finanszírozza a felújítást, melynek keretében eredetileg 2019-ben született egy 575 millió eurós (közel 210 milliárd forint) finanszírozásról megállapodás. A tervek szerint a stadionból így egy, az év 365 napján használható, többfunkciós létesítmény születne.

Fotó: REALMADRID.COM

Később azonban a klub úgy döntött, hogy még jobban kiterjeszti a felújítást, így egy elhúzható tetőt is kaphat a stadion, még tovább növelve annak felhasználhatóságát, ami a későbbiekben további bevételt generálhat.

Az elképzelések szerint a csapat Bernbeuhoz kötődő bevételei akár az évi 400 millió eurót elérhetik szemben a mostani 150 millióval. A klub elnöke, Florentino Perez szerdán állítólag arról beszélt egy találkozón, hogy az új 2 százalék alatt kamatozhat, ami kedvezőbb az eredeti megállapodásban foglaltaknál.

Fotó: OSCAR GONZALEZ / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Real Madrid az elmúlt évtized során hétszeresére növelte bevételeit, melyek 2019-ben közel 800 millió euróra rúgtak és a koronavírus-járvány ellenére is pluszban zárta a 2020-as évet is.

A csapat vezetősége szombaton szavaz az új megállapodásról és a hivatalos bejelentés vasárnap várható. A Real Madrid egy leányvállalatot is létrehozott a stadion professzionális üzemeltetése céljából.