A környezettel és az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmak azt eredményezik, hogy a fogyasztók nagyobb figyelmet fordítanak a gyártási folyamatra és a termékek származására. A fogyasztói szokásokat az egészségügyi megfontolások, valamint a kényelem is vezérlik. Összességében az egy főre jutó húsfogyasztása a 2018-as 69,8 kilogrammról 2031-re 67 kilogrammra csökken - áll az Európai Bizottság következő egy évtizedre szóló előrejelzésében. 

Mérséklődhet a sertéshús fogyasztás, de nőhet a baromfifélék fogyasztása. A baromfihúsról a többi húshoz képest az embereknek az a benyomása, hogy egészségesebb, valamint az elkészítésének kényelmesebb módja, illetve a fogyasztása során a vallási kötöttségek hiánya is hozzájárul ahhoz, hogy e termék esetében fennmaradjon a növekvő kereslet.

A teljes cikk az Agroképen olvasható.