BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Először foglalt le NFT-t ellenőrzése során az adóhatóság

A brit adóhatóság hétfőn közölte, hogy először foglaltak le nem helyettesíthető tokeneket (NFT-ket) a pénz elrejtése céljából elkövetett, feltételezett bűncselekmény gyanújával folytatott nyomozása során.

Őfelsége Adó- és Vámhivatala három NFT-t foglalt le, miután kivizsgáltak egy 1,4 millió font (1,9 millió dollár) értékben elkövetett, jelentős kárt okozó költségvetési csalási kísérletet. Körülbelül 5000 font értékű egyéb kriptovagyont is lefoglaltak. A vizsgálat nyomán három embert letartóztattak 250 hamis céget érintő állítólagos hozzáadottértékadó-visszatérítési csalás miatt.

A hatóság tájékoztatása szerint az NFT-k lefoglalása – amelyek értékét még nem állapították meg – figyelmeztetésül szolgál mindazok számára, akik úgy gondolják, hogy kriptoeszközöket használhatnak pénz elrejtésére – közölte a Reuters.

„Folyamatosan alkalmazkodunk az új technológiához, hogy lépést tartsunk azzal, ahogyan a bűnözők és az adóelkerülők elrejtik a vagyonukat”– írták közleményükben.

Az NFT egy olyan kriptoeszköz, amely blokkláncot használ a digitális fájlok, például képek, videók és akár az online játékokon belüli tételek tulajdonjogának rögzítésére.

A hét végén írtunk arról, hogy a Cent felfüggesztette a legtöbb NFT-értékesítést, „elburjánzó” hamisítványokra és plágiumra hivatkozva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.