A brit turisták „hírneve” egész Európában elterjedt már, és a legutóbbi eset sem fog javítani azon, melyről az okosutas számolt be. A harmincas férfiakból álló csapat a londoni Gatwick repülőtérről utazott Krétára, ám már a beszálláskor részegek voltak, amire szemtanúk szerint még egy liter vodkát töltöttek repülés közben.

Ennek ellenére még az út során is kiszolgálták őket alkohollal, noha a többi utast is fenyegették, és dohányoztak is a gépen. 

A leszállást követően aztán tovább eszkalálódtak az események, ugyanis amikor közölték velük, hogy jönnek a rendőrök, még jobban megvadultak. 

Voltak, akik próbálták megfékezni a dühöngő turistákat, ám az ő jutalmuk a részeg utasok által kiosztott ütések sorozata volt. A pilóta is próbálta csitítani a kedélyeket, de ő sem járt sikerrel, neki is csak pofonok jutottak.

Wizz Air Airbus A320 plane is seen at Danylo Halytskyi International Airport in Lviv, Ukraine on 18 July 2019. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: JAKUB PORZYCKI / AFP

Az ártatlan utazók megpróbáltatásai azt követően sem értek véget, hogy a rendőrök megérkeztek és elvitték a rendbontókat, ugyanis mindenkinek – a személyzetet is beleértve – maradnia kellett a kihallgatásra, ami el is húzódott. Emiatt 

a személyzet munkaideje is lejárt, így a visszafelé tartó járat csak 24 órás késéssel tudott hazaindulni, ugyanis Hanía nem Wizz-bázis, nincs behívható tartalék személyzet.

Noha az eset következményeiért az okosutas szerint a légitársaság nem felelős, az úton történtek vetnek fel kérdéseket, kezdve attól, hogy miért engedték felszállni az illuminált állapotú utasokat, és miért szolgálták ki őket további alkohollal. A személyzet dönthetett volna a kényszerleszállás mellett is, akár a legközelebbi repülőtéren, akár egy olyan helyen, ahol van bázisa a társaságnak, és megoldható a személyzetcsere.