Nemzetközi gazdaság

A Lindt csokoládégyártó is távozik Oroszországból

A vállalat már március 9-én bejelentette, hogy felfüggeszti a termékszállítást az orosz piacra.

A csokoládégyártó svájci Lindt & Sprungli Group elhagyja az orosz piacot.

Támogatni fogjuk alkalmazottainkat Oroszországban, és a helyi törvényeknek megfelelően járunk el

– áll a cég keddi közleményében.

Lindt Chocolates,Lindt & Sprüngli chocolate shop in Toronto, Ontario, Canada, on December 01 ,2021. (Photo by Creative Touch Imaging Ltd./NurPhoto) (Photo by Creative Touch Imaging Ltd / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Creative Touch Imaging Ltd. / AFP

Az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt március 9-én a Lindt bejelentette, hogy ideiglenesen bezárja boltjait Oroszországban, és felfüggeszti a termékszállítást az orosz piacra.

A Swiss Lindt & Spruengli AG a prémiumcsokoládék egyik vezető gyártója. A vállalat tizenegy üzemben gyárt termékeket Európában és az Egyesült Államokban.

Oroszországban a Lindtnek a cég helyi honlapja szerint kilenc boltja volt.

Termékeit a cég saját webáruházában és a kiskereskedelmi láncokban is forgalmazták. 

A Lindt & Sprüngli (Oroszország) bevétele 2021-ben 3,1 milliárd rubelt tett ki, ami 16 százalékos növekedés volt 2020-hoz képest. Az adózott eredménye 99,6 millió rubel volt tavaly a 2020. évi 61 millió rubel adózás utáni veszteséget követően.

Oroszország Ukrajna elleni agressziója miatt számos vállalat vonult már ki az orosz piacról. Ennek az elemzők egy része szerint csak hosszabb távon lesznek következményei az orosz gazdaságra nézve, amely egyelőre a vártnál jobban teljesít

 

Oroszország csokoládé lindt
Kapcsolódó cikkek