Az HBO Max és a Discovery+ egyetlen streamingszolgáltatásban fog egyesülni 2023 nyarán – írja az Engadget a Warner Bros. Discovery eredménybeszámolójára hivatkozva. Ez volt az első beszámoló azóta, hogy a két médiavállalat egyesült. A tervek szerint jövő nyáron debütál az új platform, de a nevét még nem döntötték el. 

Egyelőre még az sem világos, hogy az új streamingszolgáltató egyáltalán hivatkozni fog-e az HBO-ra, vagy sem – ezt a vállalat globális streamingért felelős vezetője, Jean-Briac Perrette mondta. A cég még mindig kutatja, hogyan érzékelik a fogyasztók a márkanevet – tette hozzá. A vezetők nem árulták el az árképzés részleteit, de az kiderült, hogy lesz benne egy prémium-, reklámmentes és egy olcsóbb, hirdetéseket tartalmazó csomag.

Az újonnan egyesült vállalat 3,42 milliárd dolláros nettó veszteséget könyvelt el a második negyedévben. Végeredményben az összes tartalom összevonása volt az egyetlen módja annak, hogy életképes üzletággá tegyük – jelentette ki Perrette az elemzőknek. A Warner Bros. vezetése jelentős átalakítást tervez a streamingkínálatában, és hárommilliárd dollárnyi költséget is le kell faragnia, ami olyan pletykákat szült, hogy az HBO Max kibelezése folyamatban van. Az eredménybeszámoló során nem esett szó az HBO Maxnál történő elbocsátásokról, amelyek a The Wrap beszámolója szerint a két streamingplatform átalakítása miatt küszöbön állnak. Ezeket a híreket a Warner nem kommentálta a portálnak.

Nem világos, hogy az egyesülés pontosan milyen hatással lesz az újonnan egyesített streamingszolgáltató jövőbeli tartalomkínálatára. A vállalat a héten bejelentette, hogy két az HBO Max számára készülő filmet (Batgirl és Scoob!) is elkaszált.

English actress Olivia Cooke wearing Thom Browne arrives at the World Premiere Of HBO's Original Drama Series 'House Of The Dragon' Season 1 held at the Academy Museum of Motion Pictures on July 27, 2022 in Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: NurPhoto via AFP / Xavier Collin

Az előbbiről mi is beszámoltunk: 90 millió dollárt költöttek a Batgirl nevű szuperhősfilmre, amit teljesen leforgattak, és eredetileg az HBO Maxra érkezett volna. Végül mégsem mutatják be, mert a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav szerint a filmek mozikban való bemutatása egyszerűen nagyobb profitot termel, és a jövőben erre fognak koncentrálni.

Ezzel egy időben a streamingszolgáltató bejelentette, hogy törli a Gordita Chronicles című sorozatot, és véget vet az élő szereplős gyerek- és családi műsoroknak. Az elmúlt hetekben világszerte számos sorozat és film tűnt el az HBO Maxról, a Magyarországon nagyot futó Besúgó és az Arany Élet is erre a sorsra jutott.

A legtöbb ember azért kezdett bele ebbe az üzletbe, hogy a nagyvásznon lehessen, amikor a fények kialszanak. Ez a varázslat és a gazdasági modell sokkal erősebb – fejtette ki David Zaslav az új üzletstratégiát.