Egy bűnügyekben érintett adatfeltörési fórum egyik tagja azt állítja egy bejegyzésben, hogy 400 millió Twitter-felhasználó e-mail-címét és telefonszámát szerezte meg. Egyben felszólította Elon Muskot, a közösségi médiaplatform vezérigazgatóját, hogy vegye meg az adatkészletet egy meg nem határozott összegért – írta meg a Blikk.

Internet Hacking Photo Illustrations
Fotó: NurPhoto via AFP

A bejegyzés, amelyet először a Hudson Rock izraeli kibernetikai hírszerző cég vett észre, három tucat ismert személyiség állítólagos privát e-mail -címét tartalmazza, köztük Alexandria Ocasio Cortez New York-i demokrata képviselőét, az ethereum kriptopénzt alapító Vitalik Buterinét és Brian Krebs kiberbiztonsági riporterét. A bejegyzés egy ezer rekordot tartalmazó táblázatra mutató linket is tartalmaz, amelyek közül néhány közintézményekhez tartozik, és amelyek felsorolt e-mail-címei legitimnek tűnnek – írja a GovInfo Security kiberbiztonsági portál.

 

közölte, mikor távozik a Twitter éléről

A Twitter, a Tesla és a SpaceX vezére továbbra sem engedi el a félresikerült szavazás eredményét. Elon Musk azt kérdezte a Twitter közösségétől, hogy le kellene-e mondania a cég vezérigazgatói posztjáról, a válasz pedig egy egyértelmű igen lett. Természetesen Musk nem fogadja el az eredményt, de közölte, hogy mikor hajlandó távozni a Twitter éléről. Ennek feltétele szerinte az, hogy találjon egy idiótát, aki hajlandó tőle átvenni a cég vezetését.