A Twitter-közösség megszavazta, hogy távozzon a közösségimédia-platform vezérigazgatói székéből. Ezzel kapcsolatban a milliárdos tett közé egy szavazást a saját Twitter-oldalán. A voksolás eredménye az lett, hogy Musknak távoznia kéne a vállalat éléről, a szavazók 57,5 százaléka szeretné ezt. A világ már csak második leggazdagabb embere magyar idő szerint szerda hajnalban posztolt arról, hogy mikor fogja átadni a Twitter kormányát valaki másnak.

Elon Musk Twitter Poll To Step Down
Fotó: NurPhoto via AFP

Azonnal lemondok a vezérigazgatói posztról, amint találok valakit, aki elég idióta ahhoz, hogy elvállalja ezt a munkát! Ezt követően már csak a szoftver- és szervercsapatokat fogom futtatni 

– olvasható Elon Musk posztjában.

A milliárdos hatalmas öngólt rúgott a közzétett szavazással, utólag pedig már nehezen tudja menteni a saját helyzetét. Először azzal próbálta eltussolni a blamát, hogy a platformon állítása szerint nagy számban jelen lévő botokat hibáztatta a fals szavazatokért. Ezt követően egy másik posztjában belengette, hogy a Twitter-szavazásokat a jövőben a Twitter Blue 8 dolláros előfizetéséhez fogja kötni.

Amióta Elon Musk megkaparintotta a Twittert, rendkívül aktív a cég élén, miközben a bajban lévő Teslát látszólag elhanyagolja. Sikereket viszont a kék madaras vállalatnál sem tud elérni, döntései nyomán a társaság egyre nehezebb helyzetbe kerül.

A Twitter-iratok bizonyíthatják, hogy a cég belenyúlhatott a 2020-as amerikai választás eredményébe

A Twitter-iratokként elhíresült adatok alapján az amerikai republikánusok azt követelik, hogy a Szövetségi Választási Bizottság vizsgálja újra a közösségimédia-platformmal szemben felvetett cenzúragyanús eseteket. A red party a 2020-as elnökválasztások alatt fordult a bizottsághoz, miután elterjedt a hír, hogy Hunter Biden elveszett laptopjáról korrupciót bizonyító információk szivárogtak ki. A republikánusok szerint a Twitter szándékosan cenzúrázta az erről szóló híreket, hogy ezzel befolyásolja a választást a demokraták érdekében.