Nemzetközi gazdaság

Különleges hajóelhárító rakétát tesztel az orosz hadsereg

Az orosz haditengerészet új fegyverrel kísérletezik. A szuperszonikus hajóelhárító rakétákat a Japán-tengeren próbálgatták.

Az orosz haditengerészet szuperszonikus hajóelhárító rakétákat lőtt ki egy gyakorlat során a Japán(Keleti)-tengeren kijelölt célpontra – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

P-270 Moszkit
rakéta, orosz, hajó
A P-270 Moszkit orosz szuperszonikus hajóelhárató rakéta.
Fotó: Deep Weapons / YouTube

A Telegramon közölt tájékoztatás szerint a Csendes-óceáni Flotta hajóiról Moszkit manőverező robotrepülőgépeket lőttek ki a kijelölt ellenséges tengeri célpontra. A gyakorlat során a mintegy 100 kilométerre lévő célpontot két Moszkit rakétával találták el.

A P-270 Moszkit rakéta egy közepes hatótávolságú szuperszonikus manőverező robotrepülőgép (cirkálórakéta), amely mintegy 120 kilométeres hatótávolságon belül képes megsemmisíteni egy hajót.

A rakéták kilövése előtt egy héttel két nukleáris fegyver szállítására alkalmas orosz stratégiai bombázó repült több mint hét órán át a tenger fölött, Moszkva szerint tervezett repülés keretében.

Rakétatámadás érte Szlovjanszk városát, sok az áldozat

Az attak következtében adminisztratív épületek és irodaházak is megrongálódtak, öt toronyházban és hét családi házban keletkezek károk.

 

rakéta Oroszország hajó
Kapcsolódó cikkek