Nemzetközi gazdaság

Ukrán dróntámadást hiúsítottak meg az oroszok Herszonnál

Nemcsak Bahmutnál, hanem Herszonnál is sűrűsödnek a harci cselekmények. Az elmúlt napokban a drónok játszották a főszerepet a háborúban.

Az orosz hadsereg hivatalos közleményben számolt be arról, hogy csapatai sikeresen visszaverték az ukrán dróntámadást a Herszoni régióban – adta hírül pénteken a TASZSZ orosz hírügynökség.

Herszon drón
Ukrán dróntámadást hiúsítottak meg az oroszok Herszonnál.
Fotó: Aris Messinis / AFP

A kommünikében részletezték, hogy a Pantsir-S1 önjáró légvédelmi rendszer legénysége három kamikazedrónt semmisített meg a Dnyeper keleti partján fekvő Golaja Pristan város térségében.

Az ukrán dróntámadást a Dnyepr-hadtest egységei verték vissza

– jelentett ki sajtótájékoztatón az egység szóvivője, Roman Kodrijan.

Bár az elmúlt napokban főleg Bahmutnál zajlottak véres ütközetek, a herszoni régió sem lélegezhet fel. Pár nappal ezelőtt súlyos légicsapást mértek a város környékére az orosz erők, melynek során többek között egy temetőt is lebombáztak. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök eközben ígéretet tett arra, hogy minden újjáépül Herszonban, amit az orosz hadsereg lerombolt.

A drónokat mindkét fél előszeretettel veti be támadásai során. A héten az ukránok Szevasztopolnál, az oroszok Kijev megyében támadtak drónokkal.

A Wagner-vezér szerint óriási erőket mozgósítanak az ukránok, és hamarosan támadnak

Csak Bahmutnál Prigozsin szerint mintegy 80 ezerre növelték az ukrán hadsereg létszámát, bármelyik pillanatban megindulhat az átfogó támadás.

 

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek