Nemzetközi gazdaság

Ukrán dróntámadást hiúsítottak meg az oroszok Herszonnál

Nemcsak Bahmutnál, hanem Herszonnál is sűrűsödnek a harci cselekmények. Az elmúlt napokban a drónok játszották a főszerepet a háborúban.

Az orosz hadsereg hivatalos közleményben számolt be arról, hogy csapatai sikeresen visszaverték az ukrán dróntámadást a Herszoni régióban – adta hírül pénteken a TASZSZ orosz hírügynökség.

Herszon drón
Ukrán dróntámadást hiúsítottak meg az oroszok Herszonnál.
Fotó: Aris Messinis / AFP

A kommünikében részletezték, hogy a Pantsir-S1 önjáró légvédelmi rendszer legénysége három kamikazedrónt semmisített meg a Dnyeper keleti partján fekvő Golaja Pristan város térségében.

Az ukrán dróntámadást a Dnyepr-hadtest egységei verték vissza

– jelentett ki sajtótájékoztatón az egység szóvivője, Roman Kodrijan.

Bár az elmúlt napokban főleg Bahmutnál zajlottak véres ütközetek, a herszoni régió sem lélegezhet fel. Pár nappal ezelőtt súlyos légicsapást mértek a város környékére az orosz erők, melynek során többek között egy temetőt is lebombáztak. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök eközben ígéretet tett arra, hogy minden újjáépül Herszonban, amit az orosz hadsereg lerombolt.

A drónokat mindkét fél előszeretettel veti be támadásai során. A héten az ukránok Szevasztopolnál, az oroszok Kijev megyében támadtak drónokkal.

A Wagner-vezér szerint óriási erőket mozgósítanak az ukránok, és hamarosan támadnak

Csak Bahmutnál Prigozsin szerint mintegy 80 ezerre növelték az ukrán hadsereg létszámát, bármelyik pillanatban megindulhat az átfogó támadás.

 

 

Drón Herszon Ukrajna Oroszország
Kapcsolódó cikkek