Nemzetközi gazdaság

Nagyszabású légitámadást intéztek Kijev ellen az oroszok

Az orosz hadsereg iráni drónok tucatjait indította az ukrán főváros ellen. Kijevi források szerint a többséget sikerült megsemmisíteni.

Átfogó támadást indított az orosz légierő hétfőn éjszaka Kijev és más ukrán városok ellen, országszerte órákig szóltak a légvédelmi szirénák. Az ukrán vezérkar eddigi értesülései szerint az oroszok által indított 30 Sahid típusú, iráni gyártmányú drónból 28-at lelőttek.

Ukrainian soldiers from the 60th Battalion of Territorial DefenseUkrainian soldiers from the 60th Battalion of Territorial DefensBAKHMUT, UKRAINE - JUNE 19: Ukrainian soldiers from the 60th Battalion of Territorial Defense, are shooting rounds into Russian positions with an S60 anti-aircraft canon placed on a truck, outside Bakhmut, Ukraine on June 19, 2023. Wojciech Grzedzinski / Anadolu Agency (Photo by WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője a Telegram-csatornáján arról számolt be, hogy az ukrán légvédelem mintegy 20 ellenséges célpontot azonosított és semmisített meg a főváros környékének légterében.

A lengyel határtól mindössze 70 kilométernyire fekvő, 700 ezres Lemberg (Lviv) katonai közigazgatásának jelentése szerint az orosz légierő eltalált egy fontos infrastrukturális létesítményt, és tüzet okozott. Az első jelentések alapján a támadásnak nincsenek áldozatai.

Jurij Malasko, a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megye katonai közigazgatásának vezetője szintén a Telegramon adta hírül, hogy a légitámadás a távközlési infrastruktúrára és mezőgazdasági létesítményekre irányult. Áldozatokról nem szólnak az eddigi jelentések.

Az ukrán katonai parancsnokság közleménye szerint az oroszok hét rakétát lőttek ki Zaporizzsjára.

Kahovkai gátrobbantás: Herszon megyében még öt település áll víz alatt

A dél-ukrajnai Herszon megyében, az ukrán ellenőrzésű területen még mindig öt település, benne 843 ház van elárasztva a kahovai vízerőmű felrobbantása következtében, a Dnyeper (Dnyipro) folyó orosz megszállás alatti bal partján pedig 17 település.

 

 

drón Kijev légitámadás orosz légierő
Kapcsolódó cikkek