20,3 milliárd dollárt veszített csütörtökön amiatt, hogy nagyot esett a tulajdonában lévő elektromos autókat gyártó Tesla részvényeinek ára – adta hírül a Bloomberg.

Elon Musk, Tesla
Elon Musk csütörtöki kijelentése 20 milliárd dolláros veszteséget okozott.
Fotó: AFP

A portál milliárdosok vagyonát követő indexe szerint a dél-afrikai származású milliárdos nettó vagyona 234,4 milliárd dollárra zsugorodott. A 20,3 milliárd dolláros egynapi vagyonvesztés az index történetében a hetedik legnagyobb bukás volt.

Csütörtökön a Tesla árfolyama 9,7 százalékkal, 262,90 dollárra esett

Elon Musknak arra, a még szerdán tett kijelentésére, miszerint kénytelen folytatni termékei árának csökkentését, ha a kamatok tovább emelkednek.

Az elszenvedett 20,3 milliárd dolláros veszteség ellenére a Telsa mellett a SpaceX-et és a Twittert is tulajdonló üzletember továbbra is a világ leggazdagabb embere. Vagyona 33 milliárd dollárral felülmúlja a második helyen álló Bernard Arnault francia milliárdosét, aki az LVMH cégcsoport tulajdonosaként tett szert mesés vagyonra.

A Tesla árfolyama 2023-tól
 

Tesla: gyorsan olvad a profit, de pörögnek az eladások

Vészesen apad a Tesla nyeresége az általa elindított gyilkos árcsökkentési versenyben, ennek ellenére a befektetők bíznak Elon Musk megérzéseiben. Amíg jönnek a rekordok, addig olyan nagy baj nem lehet – vélik.