A hazai szempontjából biztató folyamat látszik Ausztriában. Érezhetően fogyásnak indult ugyanis az Ausztriában dolgozó magyarok száma – ez a következtetés vonható le az osztrák társadalombiztosító legfrissebb adatközléséből. Az ősz elején összesen 124 418 magyar állampolgár vállalt munkát az osztrák munkaerőpiacon. Egyben ez továbbra is azt jelenti, hogy Magyarország adta a legtöbb dolgozót. Igaz a kinti munkavállalók száma augusztustól csökkenésnek indult.

Az becsülhető, hogy a következő hónapokban kitart a trend, és egyre kevesebben lesznek az Ausztriában dolgozó magyarok. Ennek számos oka lehet. A külföldi munkavállalás időtartamát például masszívan meghatározza az egyéni sorsok alakulása is, de egy másik tényezőt is mindenképpen érdemes kiemelni: ez pedig a nyári idénymunkák, illetve a turisztikai főszezon lecsengése. Az persze bőven benne van a pakliban, hogy a télen újra felpörög majd az ausztriai munkavállalás.

Egy módon kerülhető el a harmadik világháború szerint

A milliárdos Elon Musk úgy véli, hogy a Közel-Keleten és Ukrajnában a katonai konfliktusok a harmadik világháború kitöréséig fajulhatnak, ezért az USA-nak javítania kell kapcsolatait Oroszországgal, és rá kell vennie Ukrajnát a tűzszünet megkötésére. 

Az utóbbit azért, mert szerinte az oroszok által megszállt Kelet-Ukrajna és a Krím valóban orosz akar lenni.

A milliárdos nem érti, miért halnak meg nap mint nap mindkét ország katonái. Véleménye szerint Oroszország nem hagyja el ezeket a területeket, Ukrajna pedig nem boldogul egy kisebb hadsereggel, ezért a tűzszünet a legjobb kiút az ukrán nép számára. A nagyhatalmi erőterekről úgy vélekedett, az Egyesült Államok politikája Oroszországot Iránnal és Kínával való szövetségre kényszerítette, és egy ilyen szövetség legyőzheti a Nyugatot egy globális konfliktusban. 

22 March 2022, Brandenburg, Grünheide: Elon Musk, Tesla CEO, attends the opening of the Tesla factory Berlin Brandenburg. The first European factory in Grünheide, designed for 500,000 vehicles per year, is an important pillar of Tesla's future strategy. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild POOL/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild POOL / dpa Picture-Alliance via AFP)
Elon Musk szerint is tűzszünetre, majd békére van szükség, szerinte ily módon a harmadik világháború kerülhető el.
Fotó: AFP

 

Gyilkosság áldozata lett Bagdy Emőke fia

Brutális gyilkosság áldozata lett Bagdy Emőke fia az Egyesült Államokban, a professzor asszony arról számolt be, hogy az első híresztelések nem igazak, fiát előre eltervelten és szándékosan ölték meg. Elmondása szerint fiát, aki teológus volt, egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták, szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. Ezt támasztja alá, hogy a bűntényt egyelőre a 18 éves, két méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, azonban más vitte el az autót, a mobiltelefont. Az áldozat nem ismerte támadóit. Az áldozat ikertestvére, dr. Császár-Nagy Noémi azt mondta, hogy aljas szándékból, előre kitervelten, nyereségvágyból ölték meg a testvérét

Csak egy öreg autó és egy mobil megszerzése volt a céljuk

 – mondta.

Véget ért egy fejezet az üzemanyagpiacon

Vegyes képet mutatnak az új üzemanyagárak, azzal, hogy a benzin ára emelkedett, a dízelé pedig csökkent, lezárult egy szakasz a magyar üzemanyagárak statisztikájában. A benziné ugyanis szeptember vége óta, egy hónapon át csökkent, összesen bruttó 57 forinttal. Ez olvad most 5 forinttal. A dízelnél nem volt ennyire látványos és folyamatos az árcsökkenés, de a mostani 3 forintos engedménnyel már összességében bruttó 34 forintos áresés állt be szeptember vége óta.

Önmagában egyébként az meglepetés, hogy nem egységes és nem markánsabb az áremelkedés a magyar töltőállomásokon. Az izraeli konfliktus miatt ugyanis előzetesen az elemzők arra számítottak, hogy már a múlt héten drágulás következik a benzinnél és a dízelnél is, amivel a korábban jelentkező csökkenés akár nagy része újra visszaépülhet. Ez végül elmaradt.