Küszöbön áll a 25 ezer eurós (9,46 millió forint) autó építésének kezdete a Tesla Berlin melletti gyárában – közölte a Reuters egy névtelen forrásra hivatkozva.

One year Tesla Gigafactory Berlin Brandenburg20 March 2023, Brandenburg, Grünheide: Employees of the Tesla Gigafactory Berlin Brandenburg work on a production line of a Model Y electric vehicle. The Tesla plant was opened and put into operation on March 22, 2022. In the meantime, about 10,000 people are employed there. (to dpa "One year of Tesla plant in Germany - showcase factory and object of dispute") Photo: Patrick Pleul/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
A Tesla német gyárában járt
Fotó: AFP

Elon Musk autógyártó vállalata évek óta arról beszél, hogy egy olcsóbb elektromos autót gyártana. Ám az és az elektromos autók iránti hatalmas kereslet az árak emelkedését eredményezte. Korábban a Tesla már jelezte, hogy egy olcsó elektromos autót dobna piacra, ami Musk Twitter-üzenetei szerint akár 2023-ban meg is jelenhet. A cég folyamatosan fejleszt: a Tesla Model 3 is nemrég újult meg.

A vezérigazgató a hét végén meglátogatta a Berlin melletti, gruenheide-i üzemet, miután részt vett egy angliai mesterségesintelligencia-csúcstalálkozón. Megköszönte az üzem dolgozóinak kemény munkáját – derül ki az X-en (korábban Twitter) közzétett videóból. Ugyanezen a megbeszélésen tájékoztatta a munkatársakat a 25 ezer eurós jármű megépítésének konkrét terveiről is – mondta a forrás.

Committee in Brandenburg state parliament meets on Tesla25 January 2023, Brandenburg, Grünheide: New Model Y electric vehicles were picked up by a truck from the Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg plant by US electric carmaker Tesla. Tesla says it currently employs more than 7000 people at its Grünheide plant. On Jan. 25, 2023, a special meeting for the environment in the Brandenburg state parliament will take place in Potsdam on groundwater monitoring at Tesla's plant in Grünheide. Tesla had successfully appealed to the state environmental agency against the requirement that the Strausberg-Erkner water board be involved in all groundwater-related issues. Critics fear that there is too little control. This had been rejected by the Environment Ministry and the Oder-Spree district. Photo: Patrick Pleul/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Hamarosan jönnek az olcsó Teslák. Fotó: AFP

Musk régóta beszél egy megfizethetőbb elektromos autó lehetőségéről, de 2022-ben azt mondta, hogy még nem sajátították el a megfelelő technológiát a gyártáshoz, ezért elvetették a tervet.

A névtelen források azt mondták a Reutersnek, hogy az autógyártó egy olyan újítás felé közeledik, amely lehetővé tenné, hogy az elektromos jármű szinte teljes alvázát fröccsöntéssel egy darabban öntsék, ami áttörést jelentene a gyártási folyamat felgyorsításában, és csökkentené a költségeket.

Nem mostanában fog megverekedni Zuckerberg Muskkal – súlyosan megsérült a Meta-vezér

Mark Zuckerberg nemrégiben keresztszalag-szakadást szenvedett, miközben egy jövő évi MMA-harcra készült. A Meta vezérigazgatóját azóta már meg is műtötték, felépülése hosszú időbe telik majd, így egy jó ideig biztosan nem kell megküzdenie Muskkal.