Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált drónos árukézbesítés az Amazon volt vezérigazgatója, Jeff Bezos nevéhez fűződik. A cég közel két éve szállít csomagokat drónnal, és tervei szerint a szolgáltatás bővítésébe kezd még az idén.

CLERMONT, FLORIDA, UNITED STATES - MARCH 30: Flight engineer Brian Scoles performs a pre-flight inspection of a delivery drone at the DroneUp hub in the parking lot at the Walmart Supercenter in Clermont, Florida, United States on March 30, 2023. Walmart customers who live within one mile of the store can have certain items weighing up to 10 pounds delivered to their home by drone within 30 minutes for a $3.99 fee. Paul Hennesy / Anadolu Agency (Photo by Paul Hennesy / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Fotó:  Paul Hennesy / ANADOLU AGENCY /AFP

A Walmart amerikai áruházlánc is bővíti a drónos kiszállítását Dallasban, hogy a nagyvárosban minél több háztartásban legyen elérhető. Az Alphabet technológiai óriáscég által működtetett Wing, drónos kézbesítő vállalkozással, illetve a globális kézbesítő céggel, a Zipline-nal fog együttműködni. 

A polgári repülést szabályozó amerikai Szövetségi Repülésügyi Hatóság, az FAA, a közelmúltban több drónos kézbesítő cég, köztük a Wing és a Zipline számára könnyített a kiszállítás szigorú szabályozásán, ezzel segítve a drón iparág fejlesztéseit és terjeszkedését.

A Walmart tapasztalatai szerint, a drónposta egyre népszerűbb a vásárlók körében. Amennyiben az embereknek nincs idejük boltba menni, vagy ha lemaradt valami a bevásárlólistáról, nem kell újra órákat autózni és sorban állni, hanem elég egy drón szolgáltatásait igénybe venni, amely orvosolja a problémát.

 

 

A Walmart jelenleg több amerikai államban szállít csomagokat drónnal, köztük Arizónában, Floridában, Utahban, Virginiában.