Brutális téli vihar csapott le az Egyesült Államokra, ami miatt több mint 1200 járatot töröltek a légitársaságok pénteken. A 12 államot érintő vihar hatására több tízezer otthonban elment az áram, míg a hétvégére előrejelzések farkasordító hideget valószínűsítenek.

A repülőkövető oldal, a FlightAware adatai szerint helyi idő szerint 07:14-kor már 1243 járatot töröltek és további 514 járat késik – írja a Reuters. A Delta Airlines közölte, hogy működési kihívásokkal néz szembe a középnyugati térségben tomboló vihar miatt, ami akár a következő napot is érintheti.

First Potent Winter Storm In More Than A Year Moves Up The East Coast
Fotó: Mel Musto/Bloomberg via Getty Images

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) csütörtökön figyelmeztetést adott ki, hogy a felhők, a hó és az erős szél miatt késések várhatók több repülőtéren is. 

A legtöbb járatot a United Airlines törölte, a légitársaság 238 gépét érinti a vihar, amit a Southwest Airlines követ 215-tel.

Az utóbbi gondjait tetézi, hogy több Boeing 737 MAX 9-et is földre parancsolt, miután egy hasonló gép oldala kiszakadt a levegőben a múlt héten. Az ügyben az FAA csütörtökön indított hivatalos eljárást.