A Tesla augusztus 8-án rántja le a leplet a robotaxijáról – derül ki Elon Musk szűkszavú X-bejegyzéséből. A bejelentés nem sokkal azt követően jelent meg, hogy a Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Tesla felhagy azon tervével, hogy olcsó, megfizethető elektromos autókat gyártson. egyszerűen hazugságnak nevezte a Reuters információit.

Fotó: AFP

A piac a robottaxi hírére 3 százalékos pluszba rántotta a Tesla részvényeit a zárás utáni kereskedésben, miközben a pénteki kereskedést közel 4 százalékos mínuszban fejezte be a papír.  

Elon Musk még 2016-ban azt ígérte befektetőinek, hogy a Tesla autói hónapokon belül képesek lesznek arra, hogy mindenféle emberi beavatkozás nélkül önállóan közlekedjenek.

  

A Tesla igencsak lépéskényszerbe került, ugyanis a konkurencia egyre élesebb a piacon, ami már az értékesítési adatokon is mély nyomokat hagy: hiába az árleszállítások, egyre több Tesla marad Elon Muskék nyakán.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a robottaxi értékesítése mikor kezdődhet, ám érdemes szem előtt tartani, hogy a Tesla 2017-ben mutatta be kamionját, a Semit, és csak 2022 végén kezdődött meg a tényleges piaci bevezetés, érdemi értékesítési adatokra továbbra sem lehet beszélni – írja a cnbc.com.