Nincs baj a kitérőkkel és a kilengésekkel, ha utána visszatérünk a helyes csapásra, egyébként pedig van mód a csábítás erejét mérsékelni, ünnepelni és egymást szeretni nem csak evéssel lehet – figyelmeztet a szakember.
Az ünnepek alatt is sokat tehetünk az egészségünkért
Jó hír, hogy minden olyan hagyományos fogás,
ami a karácsonyi palettán szerepel, ilyen-olyan módon beilleszthető az egészséges étrendbe.
Például nem olajban vagy zsírban kell sütni a halat és a húst, hanem sütőpapírral kibélelt tepsiben minimális olajjal, a köreteket zöldséggel és teljes értékű gabonákkal készítjük, a majonézes krumplit kevesebb majonézzel és tejföl helyett sovány joghurttal, vagy sütőtökkel dúsítható a burgonyapüré is például.
A téli időszakban még inkább a középpontba kerülnek a vitaminok és étrend-kiegészítők, amelyek piaca Magyarországon rendkívül színes és széles, több mint ötezerféle, fajta készítményből áll. De
ha valaki változatosan, vegyesen, bőségesen étkezik, akkor nem feltétlenül van szüksége alapesetben étrend kiegészítőkre,
bár nagyon sok kivétel van ez alól a szabály alól – tette hozzá a szakember.
Az ünnepi szabadnapok alatt sokan elutaznak, akár távoli tájakra is, amihez számos hasznos tanáccsal, könnyen megfogadható ajánlással szolgált a dietetikus.
A beszélgetésben szó esett a következőkről:
A teljes beszélgetést alább hallgathatják meg:
A Világgazdaság további podcastjeit pedig az alábbi linken érhetik el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.